כך נעבור את חג הפסח בשלום

חג הפסח מבשר יותר מכל את בוא האביב.
עונת המעבר מסמלת לרבים מאיתנו כי הקיץ קרב וצריך
להתחיל ולהשיל את הקילוגרמים העודפים מהחורף. מנגד,
מסורת ישראל לא הקלה עלינו כלל ועיקר, ונותרה עוד משוכה
אחת, ולא קלה במיוחד אותה צריך לעבור:
חג הפסח או בשמו "המאיים" "חג המצות".

מילות המפתח הן התארגנות ותכנון מראש.
תוכלו להימנע מאכילת יתר ומעלייה במשקל,
אם יש בידכם תוכנית ידועה מראש . אם בתכנון
מראש החלטתם כי חג הוא לא בדיוק הזמן המתאים
לדיאטות. ניתן לקבוע יעד הגיוני ומציאותי יותר, שאם
לא יורדים במשקל, לפחות גם לא מעלים במשקל
ומשמרים את הקיים.
כי הרי ידוע שבחגים, בין שאר המנהגים, קיימת בעמנו
המסורת של עליית כ- 3 ק"ג במשקל ולפעמים אף יותר.
אז החלטנו…שמירה על הקיים אינה, משימה בלתי אפשרית.

אז מה כדאי לעשות ? איך להקטין "נזקים קלוריים"
הנכרכים יחדיו עם תחושת החירות והפריחה שחג
הפסח מביא עימו  ?!
בואו ונראה כיצד עושים זאת:

  • הקפידו על אכילת ירקות טריים ומאודים בכל
    ארוחה וארוחה. אכלו ירקות בכל צורה וללא הגבלה.
    שנו את הגישה והפכו את הירקות למנה העיקרית
    שלכם. בסלטים, בפשטידות, בתבשילים ובמרקים.
    התחילו תמיד במרק ירקות, שייתן תחושת שובע,
    לאחר מכן עברו לסלטים טריים ומבושלים
    ( הקפידו על מעט שמן בסלטים), ורק לאחר מכן
    הגיעו למנה העיקרית.
  • אל תגיעו מורעבים לארוחת החג. חשוב להקפיד
    על ארוחות קלות לאורך היום ועל שתיית מים וחליטות
    צמחים – כ- 10 כוסות ביום.
  • פחמימות- הקפידו על אכילת פחמימות מלאות. אורז
    מלא, קינואה, תפוח אדמה בתנור, בטטה. מזונות מלאים
    מכילים ויטמינים ומינרלים וכן סיבים שמשביעים מאוד.
  • השתדלו שלא לערבב בין חלבון ופחמימה (כלומר הימנעו
    מלאכול בשר עם תפו"א/אורז). הקפידו על אכילת חלבון
    עם ירקות מכל הסוגים, ופחמימות עם ירקות.
  • בארוחות שלפני ארוחת החג הקפידו על ארוחות קלות,
    של ירקות ופירות, ואת הקלוריות השאירו לארוחת החג.
    בארוחת החג הקפידו למלא את הצלחת במזונות המועדפים
    עליכם רק פעם אחת, כמובן שרצוי שהירקות יהוו את מירב הצלחת.
  • למחרת החג, התחילו את היום בפעילות גופנית
    ואכילת פירות עד לצהרים. ואז שוב הקפידו על
    ארוחות קלות עד לארוחת החג הבאה.
  • קינוח- אפשר להיות נחמדים ולהודיע כי השנה אתם
    אחראים על הקינוח. כך תוכלו לדאוג לקינוח דיאטטי,
    כגון מקצפת פירות או סלט פירות. משאר הקינוחים
    תוכלו רק לטעום, הלא ממילא לכל ביס אותו הטעם…

אהבתם את הפוסט? מוזמנים לשתף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter

ההמלצות שניתנות במאמר הנן כלליות, ולא באות במקום יעוץ רפואי, כמו כן חשוב להתייעץ עם נטורופטית להתאמת דיאטה אישית.
באהבה ובבריאות אין קץ
אתי מודלין- נטורופטית ראשית ויועצת בתזונה נבונה.
אשמח לענות בכל פנייה אלי: emd10msm@gmail.com
טלפון: 072-2345004