על משקל עודף ,דיאטה ומה שביניהם–חלק ב'

בכתבה הקודמת תיארתי את עודף המשקל כבעיה
שהולכת וגדלה מיום ליום ואת היותה כאחד מגורמי
הסיכון למחלת לב ,סכרת, יתר לחץ דם ובעיות אורטופדיות.
אין ספק כי דיאטה טובה היא המפתח להצלחת הירידה
במשקל ואמורה להוות אורח חיים. היא חייבת לספק את כל
החומרים הדרושים לגוף כדי לשמור על בריאותו ובכך לשפר
את גורמי הסיכון.
אתן הפעם טיפים לשיפור אורח ואיכות החיים:
אכילה מופרזת של מזון מזוקק מסייעת להשמנה.
הצריכה המיותרת של "קלוריות ריקות", מהווה גורם מרכזי
בהשמנה. לא כמות המזון בלבד גורמת להשמנה אלא גם טיבו.
יחס אבות מזון בארוחה. בכל ארוחה גדולה יש לשמור על
יחס מתאים בין אבות המזון. ככל שמרכיב מסוים מקבל ערך
העולה על היחס הנדרש, מופר האיזון המטבולי של הארוחה.
רצוי לא להחזיק בבית מזונות שאינם מותרים. דאגו למקרר
משעמם. ויחד עם זאת, גם בזמן דיאטה מותר לפנק את עצמנו.
המושג "שבירת דיאטה, לאדם שאכל 2 קוביות שוקולד או חתיכת
עוגה – מיותר. לא צריך להרוס דיאטה של שבועיים בגלל חטא קטן.
לסיבים תזונתיים יש תפקיד חשוב במניעת שמנות וטפול בה.
סיבים גורמים לנו להגביר את הלעיסה וכך להאט קצב אכילה,
מגבירים הפרשת שומן בצואה, משפרים הפרשת הורמוני עיכול
ומשפרים סבילות לגלוקוז וגורמים לשובע ע"י הקניית תחושת מלאות.
אצל רוב האוכלוסייה עודף פחמימות מזוקקות גורם להעלאת
רמת אינסולין בדם. אינסולין הוא הורמון אנבולי גורם לצבירת שומנים בגוף.
סוג פחמימות. ככל שהערך הגליקמי של הפחמימה נמוך, הגוף מוציא
יותר קלוריות כדי לעכל אותה. כלומר עיכול של 100 קלוריות תפוח אדמה
אינו זהה לעיכול 100 קלוריות עדשים. עיכול העדשים דורש מהגוף
הוצאת קלוריות מוגברת יותר.
זמני ארוחות. ריכוז ארוחות בזמנים קבועים, בחלקו הראשון
של היום, גורם לניצול טוב יותר של המאגרים להפקת אנרגיה לגוף.
לכן, רמת הקלוריות האפקטיביות לגוף שונה מהרמה המופקת בארוחות
שמועדם אקראי ומרוכז בסוף היום.
סוג השומנים. דיאטה המבוססת על צריכת קלוריות משומן המכיל
אומגה 3 בכמות הנדרשת, מאזנת את רמות הסוכר בדם, מווסתת את
התיאבון ומגבירה את שריפת הקלוריות משומן בגוף.
הפעילות הגופנית המומלצת להורדת משלק 40 דקות 4 פעמים בשבוע.
פעילות מתונה ובקצב קבוע, כאשר המדד העיקרי לרמת עומס הפעילות
הינו הדופק.

בלי להוריד מחשיבות המידע על הערך הקלורי של מוצרי המזון, כדאי
לדעת יותר. השתמשו במידע הקלורי כבסיס לקביעת איכות המוצר,
אך הימנעו מהמרוץ הכפייתי סביב ספירת קלוריות. האיזון הקלורי היה,
ותמיד יהיה, הגורם המשפיע על הירידה במשקל. אך במקום לנסות
לקבע אותו בנוסחאות לא נכונות, הקשיבו לגופכם והשתמשו בצורה נבונה
בתחושת הרעב תוך שילוב עם הנושאים שהועלו בכתבה. 
ואולי חשוב אף יותר: אם לא הגעתם לתוצאות, אל תאשימו את עצמכם.
פנו לגורם מקצועי שיבנה עבורכם את התפריט המתאים ויעזור בשיפור
אורח החיים עד לתוצאה המיוחלת- בריאות מיטבית.

אהבתם את הפוסט? מוזמנים לשתף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter

ההמלצות שניתנות במאמר הנן כלליות, ולא באות במקום יעוץ רפואי, כמו כן חשוב להתייעץ עם נטורופטית להתאמת דיאטה אישית.
באהבה ובבריאות אין קץ
אתי מודלין- נטורופטית ראשית ויועצת בתזונה נבונה.
אשמח לענות בכל פנייה אלי: emd10msm@gmail.com
טלפון: 072-2345004