שירת העשבים ועוצמתם

נוגדי החמצון נמצאים כיום במרכז תשומת הלב המדעית. וזאת מכיוון שהחמצן, אותו יסוד החיוני לחיים, מעודד גם את היצירה של חומרים מזיקים, המכונים רדיקלים חופשיים. הרדיקלים החופשיים נוצרים בגוף באופן טבעי וגם בעקבות חשיפה לגורמים מזיקים כמו עשן, קרינה ועוד. יש להם נטייה להרוס תאים ולעודד הזדקנות ומחלות. נוגדי החמצון מנטרלים את הרדיקלים החופשיים וכך מסייעים בהקטנת הסיכון למחלות.
עלים ירוקים באופן כללי, עשירים יותר בנוגדי חמצון מחלקים אחרים בצמח כיוון שבהם מפיק הצמח את החמצן. ואכן ממחקרים שנערכו עולה כי לעשבי התיבול פעילות נוגדת חמצון גבוהה ביותר.
במחקר שנערך לאחרונה בארה"ב התגלה כי לתבלין אורגנו, למשל, פעילות נוגדת חמצון הגבוהה פי 42 מלתפוח עץ, פי 12 מלתפוז, ופי 4 יותר מלאוכמניות. לדוגמא: כף אורגנו טרי, מכילה פעילות נוגדת חמצון כשל תפוח עץ אחד. פעילות נוגדת חמצון משמעותית נמצאה גם לשמיר, תימין, רוזמרין, נענע ועוד.
ירקות ירוקים ועשבי תיבול ירוקים מלאי בנוגדי חמצון, בחומרים אנטיבקטריאליים, אנטי-פיטריתיים, אנטי-דלקתיים, בחומרים המגבירים את פעילות מערכת החיסון ובחומרים המסייעים במניעת מחלות סרטן, לב וכלי דם, עשירים בסידן, מגנזיום וברזל. ולכן מומלץ מאד לשלבם בתפריט היומי.
מומלץ ביותר לצרוך מהם מדי יום! כחלק מאורח חיים בריא, לשתות שני ספלי תה "נוגדי-חמצון" ביום שיוכן מעשבי התיבול הבאים: אורגנו, רוזמרין, נענע, מרווה, מנטה, תימין, מליסה. כולם נבדקו והם מכילים כמויות משמעותיות של נוגדי חמצון. מומלץ להשתמש בעשבי התיבול האלה והאחרים לכל מטרה קולינרית: בסלט, במרק ובכל מאכל ותבשיל אחר. את עשבי התיבול, בדומה לירקות ולפירות, עדיף לצרוך כשהם טריים, כך הם מכילים רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון.
ניתן גם לשלב את העלים הירוקים במיצי ירקות שאפשר לסחוט בבית במסחטת ירקות, ולשתות כמה שיותר סמוך למועד הסחיטה. מיצי ירקות אינם מפעילים את מערכת העיכול, כי אין בהם סיבים תזונתיים( הם נשארו במכונה), אך הם מלאים בנוגדי חימצון וחומרים חיוניים לגופנו ובכך הם מעולים להעלאת מערכת החיסון או לכל מי שמחפש פצצת אנרגיה זמינה ומהירה לגוף. בימי החורף, לאחר הימים הגשומים, העלים הירוקים הם האיכותיים ביותר בשנה.
דוגמא למיץ ירקות: במסחטת מיצים מומלץ לסחוט לכוס: גזר, עלי כרפס, תפוח ירוק, עלי פטרוזיליה וכוסברה, עלי כרוב לבן ומעט סלק אדום. הטעם מעולה ותחושת הבריאות בעננים..
בימי שני בשוק ערד ישנו דוכן עלים ירוקים של בחור חייכן ונעים. שפע העלים הירוקים וטריותם שהוא מביא אלינו יכולים למלא כל דרישה קולינרית ובריאותית לשבוע שלם ומומלץ לבקרו (חפשו אותו בדוכן השני, עם הכניסה למתחם השוק).
עשבי התיבול הירוקים עשירים בוויטמין K החיוני בתהליך קרישת הדם ולכן אינם מתאימים לאנשים המקבלים טיפול נוגד קרישה כגון "קומדין", המנטרל את פעילות ויטמין K. חשוב שאנשים המקבלים טיפול תרופתי לדילול הדם יתייעצו עם רופא או תזונאית.

אהבתם את הפוסט? מוזמנים לשתף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter

ההמלצות שניתנות במאמר הנן כלליות, ולא באות במקום יעוץ רפואי, כמו כן חשוב להתייעץ עם נטורופטית להתאמת דיאטה אישית.
באהבה ובבריאות אין קץ
אתי מודלין- נטורופטית ראשית ויועצת בתזונה נבונה.
אשמח לענות בכל פנייה אלי: emd10msm@gmail.com
טלפון: 072-2345004