תכנית ניקוי רעלים

הרפואה הקונבנציונאלית מתארת מצבי חולי ובריאות בגופינו.
לעומתה, הרפואה הטבעית מכנה חולי, כאשר הגוף נמצא במצב של עודף רעלים ולא מחלה. ומכיוון שזאת לא מחלה, אין צורך לקחת תרופות כדי להבריא, אלא פשוט לא להפריע לגוף לעשות את עבודתו הנאמנה: ניקוי רעלים.
אבי שיטת הרפואה הטבעית, הרברט שלטון, אמר: “הבריאות היא מצב נורמלי וטבעי של הקיום האורגני והיא קיימת תמיד, במידה והחוקים והתנאים הנאותים של החיים נשמרים כהלכה“.

ניקוי רעלים

מקורן של המחלות אינו בחיידקים ובווירוסים שכביכול תוקפים אותנו, אלא ברעילות שהצטברה בתאים וברקמות. אותה פסולת בגופנו, מכבידה על האיברים ומקשה עליהם לפנות אותם, כך נוצרת קרקע נהדרת לצמיחתם ולשגשוגם של אותם יצורים מיקרוסקופיים המכבידים על פעילות המערכות והאיברים בגופנו.

מהיכן מגיעים הרעלים לגופינו?

בעולם המודרני בו אנו חיים קיימים רעלים סביבנו, הרבה יותר מאשר בעבר.
הרעילות הזאת מגיעה אלינו מהמזון והשתייה, מהאוויר המזוהם, מתרופות, מחומרי ניקוי כימיים: ריסוסים, מוצרי קוסמטיקה וחומרי ניקוי.
רעלים נוצרים בגופינו גם בהיבט הרגשי והנפשי: מתחים וכעסים שפוקדים אותנו ביומיום יכולים ליצור תוצרי פירוק שונים. הרעלים מובלים דרך מחזור הדם שלנו והמגיעים לכל תאי גופנו, והגוף נוקט בפעולות על מנת להפריש את אותם רעלים.
הראשון שאמור לטהר את הרעלים הינו איבר הכבד, עם תפקדים רבים ושונים שיש לכבד לבצע. ניקוי הרעלים מהגוף הוא רק אחד מתפקידיו הרבים של הכבד.
הגוף עובד, בהתמדה וללא הרף, על הוצאת הפסולת באמצעות: שתן, צואה, זיעה, נשימה ודרך העור.
ככל שכמות הרעלים בגוף יותר גדולה, הגוף צריך לעבוד יותר קשה בשביל להפריש את הרעלים וזה עלול לגרום לסימפטומים לא נעימים כגון: כאבי ראש, עייפות, חולשה, דלקות, כאבים באזורים שונים בגוף.

הרמב"ם כבר לידע ספר לנו על הרעלים בגוף
כבר בתקופתו של הרמב"ם, לפני כבר לפני 800 שנה, הבחין הרמב"ם כי לגוף כוחות הריפוי טבעים, הרבה יותר מטיפול תרופתי. הרמב”ם הדגיש את החשיבות העליונה של התנזרות ממאכלים ומהרגלים המזיקים לגוף וטען שלא ניתן להזיק לגוף ולצפות שתרופה כלשהי תתקן את הנזק.
הוא האמין ביכולתו של הגוף להיות בריא לאורך כל ימיו וטען, כי רק אנחנו במו ידינו גוזרים על עצמנו את המחלות השונות.

באילו דרכים נצמצם את כמות הרעלים המצטברת בגופנו?
אדם המבקש להרגיש טוב עם עצמו ולרפא את בריאותו, חייב לפני הכל, לקחת אחריות על חייו.
עליו לחקור וללמוד כיצד פועל גופו. ולאחר שיבין זאת ידע גם לתת לגוף את התנאים האופטימליים, על מנת שיוכל לעבור תהליך שלם ועוצמתי של ריפוי.
אחד העקרונות החשובים שעלינו ללמוד הוא שלמזלנו הגוף תמיד שואף לחזור לאיזון, אילו אנו שמפרים את האיזון הטבעי של הגוף, ע”י הזנתו בחומרים רעילים ומזיקים וע”י כך שאנו לא נותנים לו את האפשרות להתנקות ולהתרפא.
לכן בתהליך של ניקוי רעלים, אנחנו ראשית נצמצם ככל האפשר את כמות הרעלים, על ידי תזונה מנקה ,פעילות גופנית, עידוד הפרשת רעלים, שינה מספקת ומנוחה, שלוות נפש והפחתת מתחים, שהייה במקומות בהם יש אויר צח ונקי, נשימה מודעת וכיו”ב.
אין דרך אחת לפליטת רעלים, אלא דרכים רבות. במצבים מסוימים רעלים יוצאים דרך מערכת העיכול בצורה של שלשולים, במצבים אחרים רעלים יוצאים דרך העור בצורה של פריחות ונגעים. בכל מקרה, דעו שהגוף שלכם חכם ויודע בדיוק מהי הדרך האפקטיבית ביותר להוציא את הרעלים ולהגיע לריפוי שלם, לכן קבלו בהבנה את המצבים לפינוי רעלים, ולמרות שלא כולם נעימים, הרי שהתהליך הוא קצר וזמני, אין להפריע לו לקרות והוא זה שיביא אותה לפינוי נכון מהפסולת בגוף.
חשוב שהתהליך יעשה בהדרגה ובמתינות. כי בניקוי רעלים אנו גם משנים את התזונה ועצם העובדה שהגוף חדל מלקבל את המזונות שהוא רגיל אליהם, כבר מכניסה אותו להלם. משום כך, לא כדאי לבצע שינויים רבים מדי בבת אחת.

מהי התקופה הטובה ביותר בשנה לבצע ניקוי רעלים?
ככלל, ניקוי קיצוני, אינו מומלץ, כגון: צומות או דיאטת מיצים ממושכת וכדומה.
מאחר ומדובר בתהליך חיובי ונכון בו הגוף מפריש את הפסולת, כל שעלינו לעשות זה לעזור לו לבצע את הפרשת הפסולת, ולכן רצוי שהתהליך יהיה כחלק מהשגרה ושיתבצע לאורך כל השנה, עם שינויים והקפדה לכוון התזונה הבריאה, שתתואם לכל אדם בהתאם למצבו הבריאותי, וזה כמובן יקבע ע"י הנטורופתית.
אם בכל זאת נרצה לבצע ניקוי רעלים קצת יותר מוקפד, עונת האביב היא התקופה הנכונה לבצע ניקוי גוף מרעלים. מאחר והאביב מבשר לנו על תקופה של התחדשות והלא האדם הוא חלק מהטבע, יהיה זה נכון לחדש את גופנו ולפתוח בניקוי הכבד מרעלים שהצטברו בו לאורך השנה, דווקא בתקופה הזאת, באביב.
וזכרו שניקוי רעלים הוא גם תהליך נפשי ורגשי, אז לא יזיק לנו להקפיד גם באימרה:
ל"סור מרע", חשוב להקפיד על "עשה טוב".
ובכך גם לנקות את נפשנו ומצפוננו מרעלים.

באילו מצבים לא מתאים להתחיל ניקוי רעלים?
יש לשקול כל מצב לגופו כי יתכן והניקוי יכול לא להתאים במצבי מחלה, במצבים שבהם יש חסרים תזונתיים רבים, בזמן המחזור החודשי, בהיריון ומצבים נוספים. הנכון ביותר לניקוי רעלים יהיה בליווי מקצועי ובהשגחת רפואית מתחום הרפואה הטבעית. כך ניתן למקסם לכל אחד את התזונה ותהליך הניקוי המתאימים לו.

תהליך ניקוי גוף מרעלים באופן טבעי
לאחר שהבהרתי את הסיבות מדוע חשוב לנו לבצע ניקוי רעלים מהגוף, והבנו שחשוב שהתהליך יתבצע בפיקוח נטורופתית, להלן כמה טיפים כללים, אך חשובים, לידע כל מי שרוצה להיכנס לתהליך ניקוי רעלים:
לתזונה יש חלק עיקרי בכל תהליך ניקוי הרעלים, לכן בתהליך בניית התכנית לניקוי רעלים,
חשוב גם לברר עם הנטורופתית האם קיימים מזונות כלשהם שאנו מרגישים שהם לא טובים לנו ושלא נרצה להכניס לגופנו במהלך תקופת הניקוי.
לכל מי שצורך בשגרה את המזונות הללו, ההימנעות מהם כבר מהווה שינוי משמעותי מאוד, והגוף לאט לאט מתחיל לנקות את עצמו ולהיפטר מפסולת רעילה.
לדאוג לתפריט עשיר ומגוון שיכלול את כל אבות המזון, הוויטמינים והמינרלים שהגוף זקוק להם.
במקביל חשוב מאוד לשלב צמחי מרפא שיעזרו לנו בניקוי הרעלים מהגוף, כאלה שכבר הרמב"ם ידע לומר לנו את שמותיהם.

צמחי מרפא לניקוי רעלים, כמו:
שן ארי, גדילן, עלי ארטישוק, סרפד, כורכום, לפה בורדוק- הם הצמחים העיקריים שיעזרו לפנות רעלים מהכבד ואף יחדשו תאי כבד, שזה לא פחות חשוב מניקוי רעלים.
הצמחים עובדים בשיתוף פעולה ולכן רצוי לשלב ביניהם.
לא חייבים להשתמש בכל הצמח. יש היום את היכולת למפעלי תרופות טבעיות, לרכז מכל צמח את החומר הפעיל ולשלב את כל החומרים הפעילים של הצמחים לכדי כמוסה אחת. לדוגמא: מתוך הכורכום יפיק המפעל רק את החומר הפעיל, שנקרא "כורכומין", שהוא החומר שעוזר בכורכום לפנות רעלים. כך נוכל לשלב את היתרונות של כל הצמחים לניקוי כבד בכמוסה אחת, שתעזור ביחד עם התזונה שבנינו לניקוי רעלים, לשפר מאוד את תהליך הניקוי, וזאת מבלי שנצטרך להשתמש בכל הצמח, אלא רק בחומר החשוב בצמח- חומר פעיל ומרוכז.

  • שילוב של פעילות גופנית סדירה יסייע בחילוף החומרים ובפינוי הרעלים.
  • דאגו לא להגזים באכילה בכל ארוחה – חשוב להשאיר מקום לאכילה נוספת ללא מאמץ.
  • בסיום הארוחה הקיבה צריכה להיות רבע ריקה.
  • לא לשכוח ללעוס: חשוב להקפיד על לעיסה מירבית של המזון בתוך הפה. לעיסה טובה מבטיחה ספיגה טובה של הוויטמינים והמינרלים, ותורמת לבריאות רירית מערכת העיכול.
  • הימנעו מאכילה 3-4 שעות לפני השינה: אכילת לילה פוגעת בפעילות מערכת העיכול, ולא מאפשרת פעולה תקינה גם של מערכת החיסון.

אלה הן קצת מהעצות שאני מייעצת למטופלי כאשר אני בונה להם תכנית לניקוי רעלים.
כמובן שיש עוד טיפים רבים, אך הם מותאמים לכל מטופל באופן אישי כשאני בונה להם תכנית מלאה לניקוי רעלים.

איך מרגישים בתהליך ניקוי רעלים ובסיומו?
חשוב לדעת! כמה ימים לא באמת מנקים את הגוף מרעלים, אלא בעיקר נותנים מנוחה למערכת העיכול. לכן תנו זמן לתהליך והמתינו בסבלנות ובצפייה לקראת השינוי האמיתי.
לרוב יידרשו כשבוע – שבועיים כדי לראות השפעה על מדדי הגוף.
יש לקחת בחשבון שהניקוי עשוי להביא לירידת סוכר, ושינוי במדד לחץ הדם, כך שאם אתם צורכים תרופות המדדים שלכם עשויים לרדת.
תופעות נוספות שעשויות להופיע בעקבות הניקוי הן חולשה, כאבי ראש, עייפות פיזית, גרד בעור ועוד. הופעת תסמינים אלה מסמנת כי הגוף אכן עובר תהליך, זה מביא למצב זמני לא נעים, אך חשוב להבין שזה חלק מתהליך הרעלים מהגוף, ואז דרך קבלת התסמינים הזמניים קלה יותר.

ומבחינת התחושה?
יהיה שיפור רב והתחושה שלכם תהיה נפלאה!
תחושו קלילים יותר, אנרגטיים יותר ואפילו שמחים יותר.
חלקכם גם יראו ירידה במשקל, שיפור בבעיות ומראה העור, השינה תשתפר ובכלל תחושו בריאים ונמרצים יותר. כל זה כמובן אם עשיתם תהליך ניקוי רעלים בצורה מבוקרת ובפיקוח של נטורופתית.

עשיתי לכם חשק לעבור תהליך של ניקוי רעלים? תהליך לשיפור לבריאותכם?

הבנתם שזה לא תהליך כה קשה, אך התוצאות לצידו הן מדהימות!
אל תחכו אפילו דקה מיותרת…
צרו עימי קשר ובשיחת היעוץ אסביר בפרוט על כל תהליך ניקוי הגוף מרעלים.
אפילו לא ממש חייבים להגיע לקליניקה שלי!!
בניתי תכנית און ליין לניקוי רעלים- כך שכל התהליך יהיה טלפוני ולא תצטרכו אפילו להגיע אלי לקליניקה (מי שבכל זאת רוצה להיפגש- בשמחה מוזמן לקליניקה שלי)
התכנית לניקוי רעלים כבר יושמה על מאות ממטופליי, כבר למעלה מ 17 שנים, ואתם מוזמנים להכנס למכתבי התודה באתר שלי ולקרוא עליהם.

השאירו פרטים לגבי תוכנית ניקוי רעלים

בודק...